Lebih 1 juta views untuk video kucing dapat ‘pembal4san’ gara-gara suka cakar sofa, terselamat sebab pandai buat tuannya ‘cair’

Gelagat Guccies meminta bantuan untuk dilepaskan dari sofa menarik perhatian warganet. GELAGAT seekor kucing gebu mengenyit mata seakan meminta pertolongan untuk melepaskan cengkaman kukunya yang melekat di sofa tuannya baru-baru ini ternyata menghiburkan hati warga maya. Video yang dikongsikan pemiliknya, Norsyaleena Zulkifli, 20, itu setakat ini telah ditonton hampir satu juta kali di laman TikTok. Bercakap … Read more

“Hadiah Ulang Tahun”- Penantian 10 Tahun, Azmi Saat Pilih Tarikh Lahirnya Sambut Anak Pertama

Penyanyi Azmi Saat memilih hari lahirnya untuk menyambut cahaya mata sulungnya yang dinanti-nantikan selama 10 tahun. Azmi , 33, memilih 27 September ini selepas diberitahu oleh doktor isterinya, Naziah Muhammad bakal melahirkan anak mereka melalui proses pembedahan. “Antara doa isteri saya yang selalu saya aminkan adalah, “Moga satu hari saya juga berpeluang merasa macam mana … Read more

“Kita usaha ye sayang ke syurga..” – Saharul Ridzwan sambut ‘anniversary’ ke-5

Pelakon Saharul Ridzwan membuat dedikasi istimewa untuk isterinya, Deena Emir sempena ulang tahun perkahwinan yang kelima hari ini. Menerusi posting di laman Instagram, pemilik nama Mohd Saharul Ridzwan Hashim itu memuat naik sekeping gambar ketika majlis pernikahan mereka dalam persalinan serba putih.   View this post on Instagram   A post shared by SAHARUL RIDZWAN® … Read more

“Kita cari masjid depan sikit” – Tr4gedi selepas ziarah jen4zah Nik Aziz! Sebulan terlantar di hospital, barulah gadis ini tahu kenapa mak ayah tak melawat

Nur Dina Qistina mengalami kecedera4n par4h dan koma akib4t kemal4ngan yang berlaku pada Februari 2015. KEHIL4NGAN ibu bapa serentak secara mengejvt sememangnya hakikat yang sangat pahit untuk ditelan. Itulah ujian berat yang dialami Nur Dina Qistina Roslan selepas kedua-dua insan kesayangannya menemui aj4l dalam satu kemal4ngan ngeri. Tanggal 13 Februari 2015 pasti tidak akan dilupakannya … Read more

“Ramai je makin kacak selepas bercer4i” – Mengaku duda anak seorang, pemuda terp4ksa terangkan perkara sebenar kepada wanita DM nak kenal

Saif tidak menyangka bahawa videonya itu akan menjadi tular di media sosial. “AURA duda tu,” demikian antara komen yang tertera pada video seorang pemuda yang memaparkan transformasinya dirinya. Video tersebut menunjukkan perubahan diri dan penampilannya sewaktu bergelar suami dan selepas bergelar duda. Perkongsian yang menarik perhatian ramai itu setakat ini meraih hampir 900,000 tontonan di … Read more

“Terima kasih atas doa..” – Sambut hari jadi ke-31, uniknya kek Fattah Amin!

Aktor dan penyanyi, Fattah Amin menitipkan ucapan terima kasih di atas ingatan dan doa daripada orang ramai sempena sambutan ulang tahun kelahirannya hari ini. Menerusi posting di laman Instagram, Fattah atau nama penuhnya Abdul Fattah Mohd Amin berkongsi beberapa foto sekitar majlis sambutan hari jadinya yang ke-31 itu bersama isteri, Fazura dan anak mereka Nur … Read more

Isteri sedang berpantang reda suami disahkan ada mas4lah paru-paru, tak sempat keluar wad positif Covid-19 pula… tiada memori ketika anak newborn!

Muzammil (kiri) disahkan menghid4p peny4kit paru-paru berair selepas dem4m selama dua minggu.BERAT mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Begitulah dugaan yang perlu dipikul seorang isteri apabila terpaksa berpisah dengan suaminya ketika sedang berpantang. Rakaman video yang dimuat naik oleh wanita berkenaan menunjukkan bagaimana dia diuji apabila suaminya tiba-tiba jatuh sakit selepas menyambut kelahiran anak … Read more

Tk Sengaja Main Lagu ‘Birthday’, Reaksi Bapa Siti Sarah Undang Seb4k Netizen

Hari lahir merupakan hari yang istimewa bagi setiap individu bagi mengenang kembali hari yang mana seseorang dilahirkan dan memulakan kehidupan di dunia. Kebiasaanya, mereka akan mengadakan sambutan seperti majlis bagi menyambut hari istimewa itu dengan menyediakan juadah serta turut diberikan hadiah. Namun, ia juga akan menjadi sambutan yang penuh dengan kerinduan jika seseorang itu telahpun … Read more

[VIDEO] Anak Tanya Kenapa Simpan RM20 Belakang Phone, Jawapan Ayah Memang ‘Out Of The Box’

Ayah-ayah kita mesti pakai casing telefon yang jenis lipat tu kan. Tapi korang perasan tak mesti ada sejumlah duit yang dia orang simpan belakang phone tu. Korang pernah tanya tak kenapa dia simpan duit belakang telefon?       Dalam perkongsian @arifnadz, dia telah memuat naik satu video di akaun Tiktok miliknya di mana dia telah bertanya pada ayahnya kenapa … Read more

Sambut birthday di PKRC, ibu terkejvt bagaimana kek idaman anaknya sampai ke pengetahuan frontliners – “Saya kata nanti buat bila balik rumah”

Aidan (duduk) bersama frontliners yang membuat kejut4n hari ulang tahunnya ke-4 di Maeps. DEWAN DG di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (Maeps) di Serdang, Selangor pada Isnin bergema dengan lagu hari jadi menerusi pembesar suara. Menerusi video yang dikongsi di laman sosial, sekumpulan petugas kesihatan (frontliners memakai peralatan perlindungan diri (PPE), membawa sebiji kek dan beberapa … Read more