“Kita usaha ye sayang ke syurga..” – Saharul Ridzwan sambut ‘anniversary’ ke-5

Pelakon Saharul Ridzwan membuat dedikasi istimewa untuk isterinya, Deena Emir sempena ulang tahun perkahwinan yang kelima hari ini. Menerusi posting di laman Instagram, pemilik nama Mohd Saharul Ridzwan Hashim itu memuat naik sekeping gambar ketika majlis pernikahan mereka dalam persalinan serba putih.   View this post on Instagram   A post shared by SAHARUL RIDZWAN® … Read more

“Kita cari masjid depan sikit” – Tr4gedi selepas ziarah jen4zah Nik Aziz! Sebulan terlantar di hospital, barulah gadis ini tahu kenapa mak ayah tak melawat

Nur Dina Qistina mengalami kecedera4n par4h dan koma akib4t kemal4ngan yang berlaku pada Februari 2015. KEHIL4NGAN ibu bapa serentak secara mengejvt sememangnya hakikat yang sangat pahit untuk ditelan. Itulah ujian berat yang dialami Nur Dina Qistina Roslan selepas kedua-dua insan kesayangannya menemui aj4l dalam satu kemal4ngan ngeri. Tanggal 13 Februari 2015 pasti tidak akan dilupakannya … Read more

Sambut birthday di PKRC, ibu terkejvt bagaimana kek idaman anaknya sampai ke pengetahuan frontliners – “Saya kata nanti buat bila balik rumah”

Aidan (duduk) bersama frontliners yang membuat kejut4n hari ulang tahunnya ke-4 di Maeps. DEWAN DG di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (Maeps) di Serdang, Selangor pada Isnin bergema dengan lagu hari jadi menerusi pembesar suara. Menerusi video yang dikongsi di laman sosial, sekumpulan petugas kesihatan (frontliners memakai peralatan perlindungan diri (PPE), membawa sebiji kek dan beberapa … Read more

Tak Sempat Buat Majlis Kahwin Masa PKP, Pasangan Pengantin Bawa Anak Kembar Naik Pelamin Tarik Perhatian

Tak dinafik4n, sejak kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ramai pasangan pengantin terpaksa menangguhkan majlis perkahwinan mereka dan hanya melaksanakan majlis akad nikah sahaja. Baru-baru ini viral satu video memaparkan pasangan pengantin melangsungkan majlis persandingan sambil membawa anak kembar berusia 3 bulan. Comelnya! Bersanding bawa anak kembar Menerusi video viral yang dimuat naik di akaun … Read more

Video potong rumput biasa-biasa je tapi raih hampir sejuta tontonan… bapa 4 anak buat servis di Bangi dapat ‘job’ hingga ke Sabah, siap terima mesej cari kerja

Wan mula aktif melakukan kerja memotong rumput sejak PKP tahun lalu. SIAPA sangka video seorang pemuda melakukan kerja memotong rumput di laman sebuah rumah meraih hampir sejuta tontonan di aplikasi TikTok. Tanpa diselitkan babak lucu atau aksi lincah menari, video tersebut sudah cukup membuatkan ramai kagum dengan hasil kerja tangannya yang begitu kemas dan rapi. … Read more

Kerjanya urus jen4zah dan t4ngkap ular, tapi dua-dua kerja amal! Pemuda ini pernah dapat 2 panggilan serentak, agaknya mana satu nak bantu dulu?

Muhamad Hafiz melakukan kerja amal sebagai seorang penangkap ular dan salah seorang team pengurusan jen4zah di Perlis. MELAKUKAN dua pekerjaan dalam satu masa merupakan perkara yang agak biasa pada ketika ini, termasuklah bagi pemuda bernama Muhamad Hafiz Alias. Namun apa yang membezakan pemuda ini dengan mereka yang melakukan dua kerja untuk meraih rezeki adalah jenis pekerjaan … Read more

Seb4k lihat lelaki pangku jualan atas riba tepi jalan, wanita tampil hadiahkan meja

Ketika ini, semua insan sedang berjuang mencari pendapatan. Apa sahaja yang boleh mendatangkan duit asalkan halal dilakukan tanpa perlu memikirkan perasaan segan atau malu. Namun, sebalik kegigihan tersebut, pasti akan ada ujian tersendiri untuk menguji betapa tabahnya kita menempuhi dugaan. Bantu lelaki berniaga tatang dulang Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna TikTok dikenali … Read more

Buat kek ‘peluh menitik’ hargai keletihan frontliner, baru tengok face shield je terus tak tergamak nak bawa ke PPV – “Sudahnya saya yang penat”

Foto kiri kek frontliner yang dilukis Eyrah (gambar kecil), foto kanan kek selepas dibakar. MEMANG kece.wa apa yang berlaku tidak seperti mana yang dirancang.Begitulah luahan seorang wanita apabila wajah seorang petugas kesihatan frontliner yang dilukisnya di atas kek tidak menepati citarasanya. “Sebelum bakar elok je kej4diannya, dah lepas bakar teruk bebenar,” luahnya menerusi satu perkongsian … Read more

Ebby Yus tolak tawaran penderma buah pinggang, kesihatan semakin baik – “Saya alami enam peny4kit tapi semuanya masih terkawal”

Buat masa kini, Ebby masih belum perlu menjalani pembedah4n pemindahan buah pinggang. BERSYUKUR keadaan kesihatan semakin baik, pelawak Ebby Yus mendedahkan dia menolak tawaran dua individu yang ingin mendermakan buah pinggang kepadanya. Menurut Ebby atau nama sebenarnya Muhammad Yunus Abdul Rashid, 56, buat masa ini kesihatannya masih terkawal dan hanya perlu melakukan pemeriksaan setiap enam bulan … Read more

Pasang Go-Pro pada wau, hasil rakaman sangat wow… macam guna dron! – “Saya serba salah, ramai rindu kampung”

Aktiviti ini merupakan tradisi keluarganya di Kampung Sijangkang, Teluk Panglima Garang, Selangor, sejak turun-temurun lagi. SEBUT sahaja mengenai wau atau layang-layang, pasti ramai dalam kalangan kita sudah lama tidak bermain permainan tradisional itu. Di aplikasi TikTok, perkongsian video Nur Farhain Sazali, 31, menunjukkan aktiviti dia bermain wau bersama ahli keluarganya ternyata mencuri perhatian ramai. Lebih … Read more