Selalu tengok Jejak Rasul, pelajar India syukur raih A+ dalam Tasawwur Islam

Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2020 yang diumumkan hari ini menyaksikan pelbagai kisah suka dan dvka melalui perkongsian di media sosial, tidak kira oleh para pelajar mahupun ahli keluarga mereka. Bagi personaliti televisyen Ahmad Fedtri Yahya pula, dia terharu dengan pencapaian seorang pelajar lelaki berbangsa India yang meraih gred 1A+ bagi subjek Tasawwur Islam dalam … Read more

“Ingatkan kawad online dah tervk”-[VIDEO] Kelas Online Punya Pasal, Pelajar Gigih Pakai Swimsuit Sambil ‘Berenang’ Atas Katil

Berikutan ke.s Covid-19 yang masih belum reda di negara kita, kebanyakan kelas terpaksa dilakukan secara online. Nak tak nak, pelajar semua kena akur dengan arahan yang dikeluarkan. Online pun online la.     Tapi, kalau kelas aktiviti fizikal pula macam mana nak online? Hmm terfikir juga tu…   Berenang atas katil Menerusi satu perkongsian video yang … Read more

Berbaloi kongsi nota kreatif bersama ribuan calon SPM… Pelajar RMC terima iPad sumbangan Syed Saddiq tak sangka target 6A dapat 9A!

>Danish meraih keputusan cemerlang dalam peperiksaan SPM yang baru diumumkan pada Khamis pagi. DETIK yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba apabila calon Sjil Pelajaran Malaysia (SPM) menerima keputusan mereka pada Khamis pagi. Antara yang turut tersenyum gembira tentunya Danish Haiqal Shajehan, 18, pelajar Maktab Tentera Diraja (RMC) Sungai Besi, Kuala Lumpur yang meraih keputusan sembilan A (9A) pada … Read more

“Tak layak ke saya bahagia?” -Lelaki sed1h lihat isteri n4ngis dih1na bersuami ‘lembut’

Selalunya, lelaki berpewatakan lembut ini ser1ng dianggap sebagai ‘mak ny4h’ ataupun ‘po.ndan’. Hakikatnya tidak semua lelaki seperti itu menyukai kaum sejen1s. Kadangkala didikan yang lembut dan sopan dari ahli keluarga membuatkan mereka berpewatakan seperti itu dan masih lagi seorang lelaki sejati. Namun, masih ada persepsi masyarakat yang memandang sero.ng mereka sehingga sanggup mengh1na cipt4an Allah. … Read more

“Alhamdulillah..” – Anggota polis dapat hidayah, peluk Islam ketika PKP

Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 tidak mengh4lang h4srat seorang anggo.ta polis untuk memel.uk agama Islam selepas memperoleh petunjuk Allah SWT. Menerusi sebuah posting di laman Facebook Polis Daerah Rompin, Banyong Sering mengucapkan dua kalimah syahadah di hadapan Pegawai Jabatan Agama Islam Rompin, Mohd Nabil Mohd Fauzi di Ibu Pejabat polis Daerah (IPD) Rompin, pada … Read more

“Haa baru diorang rasa”- [VIDEO] Isteri Meng4ndung, Tapi Suami Yang Muntah-Muntah Tiap Kali Dengar Perkataan ‘Ikan Keli’

Selalu tak korang dengar ibu-ibu meng4ndung ini ada macam-macam ragam. Itu tak kira lagi diorang punya ‘craving’ atau alahan yang pelik-pelik. Contohnya macam tak boleh bau badan suami, ada juga yang asyik nak makan dan yang minta pisang goreng pukul 3 pagi. Sabar lah ye para suami layan isteri meng4ndung ni.     Tapi korang … Read more

Pelajar bidang fesyen kongsi memori sed1h, guru rentap baju Jalur Gemilang yang dipakai sebelum show bermula – “Saya suka buat benda orang lain tak buat”

Video tahun 2017 memaparkan Fuza ‘catwalk’ sambil memakai baju Jalur Gemilang turut dikongsi di TikTok baru-baru ini sehingga tular. SETIAP individu pastinya menyimpan seribu satu kenangan ketika zaman persekolahan. Bagi Fuza Ruslan, 21, ada satu peristiwa yang berlaku pada tahun 2017 yang mana ia segar di ingatan sehingga hari ini. Mesra disapa Fuza, penuntut bidang Fesyen … Read more

Abang J&T terc1duk dalam parit, sel4matkan barang cust0mer dari ‘h4rta’ sendiri dik4gumi net1zen

Ramai sudah sedia m4klum tentang c4baran yang dih4dapi oleh seorang pengh4ntar makanan mahupun barang yang sangat menc4bar malah jika tidak k3ntal, pasti ia akan mengund4ng sesetengah daripadanya akan pvtus asa. Masal4h cu4ca, dikej4r haiwan atau meng0rbankan banyak waktu demi mengh4ntar barang pel4nggan dengan cepat dan sel4mat merupakan antaranya. Walau bagaimanapun, melihatkan bagaimana seorang abang daripada … Read more

Hari ni kedai kek musn4h, esoknya pemilik terus bangkit… buka semula premis selepas 3 minggu – “Pelanggan tak percaya kedai pernah terbak4r”

Foto kiri menunjukkan kedai kek yang musn4h dijil4t api, foto kanan Fendi mengusahakan bisnes kek. SEMUA musn4h sekelip mata, begitulah yang ditunjukkan keadaan kedai kek yang diusahakan oleh seorang pemuda, terlib4t dalam kej4dian kebakaran. Kisah trag1s itu dikongsikan oleh pemuda berkenaan, menerusi satu video yang dimuat naik di aplikasi TikTok. Video berdurasi seminit itu kemudian … Read more

Dah tak solo! Kaki travel bertemu jodoh dengan tour guide, ‘cair’ keberanian jejaka Kashmir – “India bukan dalam senarai percutian saya”

Foto kanan Aini berkahwin dengan jejaka Kashmir pada 2020, foto kiri ketika mereka berdua berkunjung ke India. SETIAP yang berlaku ada hikmahnya, begitu juga dengan soal jodoh. Seorang wanita rakyat Malaysia bertemu jodoh selepas menjejakkan kaki buat pertama kali di bumi Kashmir dekat India. Siapa sangka, wanita berkenaan kini bergelar isteri kepada warga Kashmir yang merupakan … Read more