“Hadiah Ulang Tahun”- Penantian 10 Tahun, Azmi Saat Pilih Tarikh Lahirnya Sambut Anak Pertama

Penyanyi Azmi Saat memilih hari lahirnya untuk menyambut cahaya mata sulungnya yang dinanti-nantikan selama 10 tahun. Azmi , 33, memilih 27 September ini selepas diberitahu oleh doktor isterinya, Naziah Muhammad bakal melahirkan anak mereka melalui proses pembedahan. “Antara doa isteri saya yang selalu saya aminkan adalah, “Moga satu hari saya juga berpeluang merasa macam mana … Read more

“Ramai je makin kacak selepas bercer4i” – Mengaku duda anak seorang, pemuda terp4ksa terangkan perkara sebenar kepada wanita DM nak kenal

Saif tidak menyangka bahawa videonya itu akan menjadi tular di media sosial. “AURA duda tu,” demikian antara komen yang tertera pada video seorang pemuda yang memaparkan transformasinya dirinya. Video tersebut menunjukkan perubahan diri dan penampilannya sewaktu bergelar suami dan selepas bergelar duda. Perkongsian yang menarik perhatian ramai itu setakat ini meraih hampir 900,000 tontonan di … Read more

Isteri sedang berpantang reda suami disahkan ada mas4lah paru-paru, tak sempat keluar wad positif Covid-19 pula… tiada memori ketika anak newborn!

Muzammil (kiri) disahkan menghid4p peny4kit paru-paru berair selepas dem4m selama dua minggu.BERAT mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Begitulah dugaan yang perlu dipikul seorang isteri apabila terpaksa berpisah dengan suaminya ketika sedang berpantang. Rakaman video yang dimuat naik oleh wanita berkenaan menunjukkan bagaimana dia diuji apabila suaminya tiba-tiba jatuh sakit selepas menyambut kelahiran anak … Read more

Tk Sengaja Main Lagu ‘Birthday’, Reaksi Bapa Siti Sarah Undang Seb4k Netizen

Hari lahir merupakan hari yang istimewa bagi setiap individu bagi mengenang kembali hari yang mana seseorang dilahirkan dan memulakan kehidupan di dunia. Kebiasaanya, mereka akan mengadakan sambutan seperti majlis bagi menyambut hari istimewa itu dengan menyediakan juadah serta turut diberikan hadiah. Namun, ia juga akan menjadi sambutan yang penuh dengan kerinduan jika seseorang itu telahpun … Read more

Sambut birthday di PKRC, ibu terkejvt bagaimana kek idaman anaknya sampai ke pengetahuan frontliners – “Saya kata nanti buat bila balik rumah”

Aidan (duduk) bersama frontliners yang membuat kejut4n hari ulang tahunnya ke-4 di Maeps. DEWAN DG di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (Maeps) di Serdang, Selangor pada Isnin bergema dengan lagu hari jadi menerusi pembesar suara. Menerusi video yang dikongsi di laman sosial, sekumpulan petugas kesihatan (frontliners memakai peralatan perlindungan diri (PPE), membawa sebiji kek dan beberapa … Read more

“Macam Ada Someone Agah Dia” – Ibu Seram Lihat Anak Tiba-Tiba Gelak Seorang Pandang Tepi

Ramai orang kata anak-anak yang masih kecil ini hijab mata mereka masih terbuka Jadi, sebab itu kadangkala kita sendiri terkejut jika mereka seolah-olah pandang tempat lain dan seperti berinteraksi dengan sesuatu. Sama seperti video yang tular di TikTok ini apabila seorang ibu berkongsi pengalaman seramnya semasa melihat anak kecilnya seperti berinteraksi dengan seseorang. Lihat video … Read more

Gadis ini tak nak kalah selepas terpegun tengok kucingnya pandai berenang dalam laut – “Saya mandi pantai bawa pelampung”

Najihah bersama kucingnya yang boleh berenang ketika mandi di tepi pantai. BUKAN mudah untuk memandikan kucing di rumah kerana kebanyakan haiwan kesayangan ramai itu t4kut pada air. Berbeza pula dengan seorang gadis apabila kucing peliharaannya dibawa mandi di laut. Video yang meraih lebih dua juta tontonan di akaun TikTok @alyaaamran itu menyaksikan seekor kucing berenang di laut. … Read more

Tak Sempat Buat Majlis Kahwin Masa PKP, Pasangan Pengantin Bawa Anak Kembar Naik Pelamin Tarik Perhatian

Tak dinafik4n, sejak kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ramai pasangan pengantin terpaksa menangguhkan majlis perkahwinan mereka dan hanya melaksanakan majlis akad nikah sahaja. Baru-baru ini viral satu video memaparkan pasangan pengantin melangsungkan majlis persandingan sambil membawa anak kembar berusia 3 bulan. Comelnya! Bersanding bawa anak kembar Menerusi video viral yang dimuat naik di akaun … Read more

Joging tak boleh, dine-in pun tak lepas! Gadis ini hanya mampu tengok keluarga lepak mamak dari dalam kereta, mujur dapat ‘layan’ apam manis

Yasmeen (kanan) berkongsi pengalaman dine-in dalam kereta. Foto kiri ibu Yasmeen (kanan) bersama ibu saudara di restoran. yang dirakamkan dari kereta. PASTINYA ramai yang melepaskan kerinduan untuk makan di luar apabila kelonggaran bersyarat diberikan kepada individu lengkap dua suntikan dos vaksin Covid-19. Bagaimanapun, seorang gadis hanya mampu melihat keluarganya menikmati hidangan di sebuah restoran mamak kerana … Read more

“Semua orang ada kereta, kita je naik motor” – Nak balik hostel MRSM, anak tersentak dengar luahan ibu… beg besar, kecil semua angkut guna motosikal!

Fatihah tidak dapat menahan seb4k apabila ibunya menyuarakan hasrat untuk membeli sebuah kereta. TIDAK ada salahnya kekurangan di dunia,” begitulah salah satu komen pada video seorang gadis yang menangis gara-gara terkenangkan memori bersama ibunya. Rakaman tersebut menunjukkan dia mengalirkan air mata apabila mengimbas tentang ibunya yang pernah meluahkan rasa rendah diri kerana tidak mempunyai kereta … Read more