Tukang Jahit Semua Dah Full, Wanita Hantar Baju Dekat Negeri Lain Ambil Atas Kawat Berduri Sempadan

Sedar tak sedar, minggu depan kita semua dah nak menyambut hari raya Aidilfitri. Mesti ramai tak sabar kan?   Walaupun masih dalam musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), tapi masih ramai yang bersemangat nak sambut kedatangan Aidilfitri nanti.   Upahkan baju dekat negeri lain Namun, semangat seorang wanita ini bagi mempunyai vibe raya itu wajib dipuji … Read more

“Ni minta hantaran 20K pun boleh”- Suami Kagum Isteri Serba Boleh, Siap Masuk Sungai Cari Ikan

Kalau cakap bab kahwin, mesti akan terfikir berapa la hantaran perempuan tu kan? Demand sangat ke tak hantaran dia nanti? Wang hantaran tinggi ke rendah ke, yang penting nilai kehidupan selepas perkahwinan itu yang perlu dilihat. Perkahwinan ini sebenarnya dikira satu proses pembelajaran juga tau!   Menerusi satu perkongsian di Twitter oleh Firdaus Ibrahim pada 2 … Read more

Amboi berle.ter cakap bahasa Korea diselang seli loghat nogori, bakal guru ded4h belajar sendiri je… rupa-rupanya boleh berbahasa Arab juga!

Video Ezzatie membebel dalam bahasa Korea dan loghat Negeri Sembilan yang dimuat naik di TikTok mencuit hati netizen. KEBELAKANGAN ini aplikasi TikTok mendapat tempat di hati pengguna media sosial untuk membuat perkongsian video.Terbaharu, video gelagat seorang wanita yang menggunakan salah satu filter di aplikasi berkenaan dan berleter di dalam bahasa Korea berselang seli dengan loghat pekat … Read more

Dulu pasang sebab nak p4ntau mak ayah, CCTV di kampung kini ‘lebih berjasa’ selepas lar4ngan rentas negeri – “Seb4k tengok aktiviti mereka hanya dari jauh”

Saffuan mem4ntau rakaman CCTV di rumah yang menyaksikan bapanya sedang memotong rumput di halaman. Foto kecil menunjukkan Ibu bapa Saffuan yang menetap di Ipoh. SAYU rasanya sambutan Aidilfitri kali ini buat mereka yang berjauhan dengan keluarga kerana tidak dapat merentas negeri untuk pulang beraya di kampung.Lebih mem1lukan ketika menonton satu rakaman kamera litar tertutup (CCTV), berlatarkan … Read more

Penangan v1ral di mStar, peniaga kambing bakar tak menang tangan terima tempahan…

Kisah Mustaqim tul4r apabila dia memborong makanan di sebuah gerai berhampiran tapak jualannya baru-baru ini. PADA 27 April lalu, mStar menyiarkan kisah seorang peniaga kambing bakar yang rajin bersedekah biarpun hasil jualannya tidak seberapa. Dalam perkembangan terbaharu, peniaga dikenali sebagai Mustaqim Hud itu menzahirkan rasa syukur apabila penangan artikel v1ral mStar berjaya membuka pintu rezeki buatnya. Mesra disapa Mustaqim, … Read more

[VIDEO] Kongsi Situasi 16 Bayi Men4ngis Serentak Di Wad Bersal1n, Nurse Ini Cvri Tumpuan

Pekerjaan sebagai seorang jururawat mungkin nampak senang di mata sesetengah orang Namun, hanya mereka saja yang tahu betapa tertekan dan ris4unya apabila ditugaskan untuk menjaga pes4kit yang boleh mendatangkan pelbagai ris1ko. Tambahan lagi, jika menjadi seorang jururawat di wad bersalin yang menjaga ramai bayi baru lahir. Ada yang kena demam kuning, belum lagi sentuh bab … Read more

Merantau Jauh Cari Rezeki, Pemuda Sed1h Keluarga Tak Pernah Tanya Khabar, ‘Call’ Bila Nak Duit Je

Sudah menjadi lumrah seorang anak untuk merantau jauh ke negeri lain dengan niat mencari duit buat ahli keluarga di kampung. Bukan itu sahaja seberat mana pun kerja tersebut, mereka sanggup berkorb4n berhijrah berjauhan dari kampung halaman agar ibu bapa dan adik-beradik boleh hidup senang. Bagaimanapun, kisah seorang pemuda ini sedikit berbeza dengan apa yang dilalui … Read more