Kahwin Semula Selepas 10 Tahun, Anak Sed1h Ibu Pindah Jauh Ikut Suami

Kisah mengenai seorang anak yang berasa sed1h bercampur gembira apabila ibunya mengambil keputusan untuk berkahwin semula selepas 10 tahun tanpa pasangan di sisi. Lepas 10 tahun ibunya kahwin semula Menerusi video yang telah dimuat naik oleh anaknya sendiri, Zzianazamzuri di akaun TikTok, dia menceritakan kembali kisah ibunya yang bertemu jodoh sekali lagi di usia tua atas usaha … Read more

“Hari ni aku buang, esok ada lagi” – Peniaga durian pelik selalu jumpa syiling atas tanah dekat gerai, keliru nak kutip atau abaikan

Mohd Nazri kera.p menemui kepingan syiling di gerai duriannya meskipun mengakui sudah membersihkan kawasan sekitar sebelum dan selepas berniaga. TIGA minggu mencari rezeki dengan berniaga buah durian di tepi jalan, setiap hari berlalu seperti mana kebiasaannya. Sehinggalah beberapa hari kebelakangan ini, Mohd Nazri Dumairi mengesan perkara ‘aneh’ di gerai miliknya. “Hari-hari ada duit syiling.. hari ni … Read more

[VIDEO] Anak tenung orang lain gara2 tertukar dengan mak, “Aik mana satu…”

Rasanya situasi memakai pakaian yang sama dengan orang lain sudah biasa kita lihat dan tidak dapat dielak kerana disaat membeli belah apa yang dibeli bukanlah hanya dijual satu sahaja. Bagi seorang wanita ini pula, dia berkongsikan bagaimana situasi pelik anak lelakinya di sebuah klinik akib4t hal seperti itu berlaku. Walau bagaimanapun, netizen tidak menyangka plot … Read more

Usia cecah 21 tahun, 2 Lidiya buatkan Najmi mudah dijaga… kini si ibu berdepan dug4an, mahu kuat demi keluarga – “Terp4ksa buang payud4ra”

Najmi tenang menerima vaksin dan tidak tantrum. SEORANG Ibu berasa lega apabila urusan vaksinasi untuk anaknya yang didiagnosis menghid4pi aut1sme (non verbal & severe) berjalan lancar. Perkara ini telah dikongsi sendiri oleh Hanizam Hamzah menerusi Facebook Autisme Malaysia di mana dia dan suami, Karim Mohamed, 51 membawa anak istimewa mereka itu untuk mendapatkan suntikan vaksin baru-baru ini. … Read more

Dah setahun tak balik kampung, 2 kali raya tak bertemu… terlalui berharga sampaikan airmata jantan tumpah saat buka kiriman ibu

Faiz bersyukur apabila dapat merasa masakan ibunya biarpun terpis4h jauh sejak sekian lama.KERINDUAN tak berkesudahan seorang anak bagaikan terubat apabila dikirim dengan juadah air tangan ibunya. Berkongsi kisah itu, Luqman Faiz Roslan, 30, mengakui seb4k tatkala membuka bungkusan daging masak hitam dengan nasi impit yang dihantar dari Melaka itu. Mesra disapa Faiz, dia yang menetap di … Read more

Selamat tinggal roommate! Zaman belajar dah habis, ramai seb4k tengok 2 sahabat buat sesi luah perasaan dalam kereta sebelum berp1sah di plaza tol

Masing-masing berusia 23 tahun, dua sahabat itu merupakan pelajar Undang-Undang di UUM, Sintok, Kedah. SETIAP pertemuan pasti ada perpisah4n. Begitulah juga kisah dua sahabat ini yang baru sahaja menamatkan pengajian mereka di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok, Kedah. Di aplikasi TikTok, tular video memaparkan Mohd Aliff Haiqal Roslan berborak di dalam kereta dengan rakan sebiliknya, … Read more

Memang rare! Dulu malu sekarang anggap diri unik, itulah gadis bertanda lahir ‘hidup’ pada wajah… warnanya berubah kalau kena air

Wani terbuka berkongsi cerita mengenai tanda lahir ‘hidup’ pada wajahnya di TikTok. BUAT apa nak malu? Syukuri dan terima diri sendiri seadanya” Demikian kata gadis ini berkongsi kisahnya yang mempunyai tanda lahir berwarna kemerah-merahan pada bahagian dagu dan bibirnya. Melihat pada perkongsian video gadis ini di aplikasi TikTok, dia sedikit pun tidak menutup bahagian wajah … Read more

Jangan M4rah Kalau Anak Datang Pegang Tangan Atau Pelvk” – Fazley Tak Kisah ‘Dig4nggu’ Ketika WFH

Penyanyi dan chef selebriti, Datuk Fazley Yaakob akui bekerja daripada rumah bukan satu perkara mudah terutama buat mereka yang mempunyai anak. Menurut Fazley, biarpun ada ibu bapa yang tertekan apabila anak-anak kerap ganggu, namun dia memilih untuk ‘menyantuni’ mereka. “Semalam ketika saya menjadi panel untuk live event mengenai Pendidikan Literasi Kewangan anjuran @banknegaramalaysia, anak kedua … Read more

Tak Sengaja Runtuhkan Kabinet Dapur Mentua, Impian Jadi Menantu Idaman ‘Musn4h’

Untuk wanita, bukan sahaja sebelum kahwin sahaja anda nak mengambil hati ibu mentua malah selepas kahwin pun begitu. Antara perkara yang boleh dilakukan supaya dapat menambat hati ibu mentua adalah dengan memasak, mengemas rumah atau membeli hadiah istimewa. Namun, berbeza pula dengan wanita ini apabila tindakannya untuk menambat hati ibu mentua dengan mengemas dapur bertukar tr4gedi pinggan … Read more

Rah.sia terbo.ngkar hari bapa dapat vaksin, rupa-rupanya tiap hari bekas polis ini salin angka dalam buku nota – “Ingatkan nombor ekor”

Bapa Syafiq mengisi masa lapang dengan merekodkan ke.s harian Covid-19 dalam buku nota. RAKYAT Malaysia saban hari menantikan data kes harian Covid-19 melalui pelbagai platform, seorang warga emas tidak terkecuali bersedia dengan pen dan buku notanya. Tidak hanya mengetahui perkembangan terkini daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), setiap perangkaan direkod semula dalam buku berkenaan. Begitulah yang didedahkan … Read more