Lagu Michael Jackson Dinyanyikan Semula Amir Masdi, “Gifted Suara Padu”

Salah seorang bintang berbakat besar, Amir Masdi nampaknya semakin diminati ramai. Suaranya yang serak-serak basah cukup merdu didengar. Berilah apa juga lagu, semua boleh dinyanyikan dengan baik sekali. Sebelum ini video Amir Masdi menyanyikan semula lagu-lagu popular telah berjaya mencuri perhatian ramai. Lagu seperti Beggin’, When I was Your Man, More Than Words dan banyak … Read more

Pengantin berjurai air mata di pelamin, hiba tengok bapa men4ngis tak sanggup ‘lepas’ anak bongsu – “Saya kira, memang sembilan kali ulang lafaz”

Bapa Farra seba.k ketika menikahkan anak kesayangannya itu pada Januari lalu. RAKAMAN memaparkan seorang bapa yang men4ngis sewaktu upacara akad nikah anak gadisnya tular di aplikasi TikTok. Menurut Shazwanie Masfarhah, 24, dia sebagai pengantin perempuan turut sebak menyaksikan bapanya, Md Farid Masris, 56, gagal menahan air mata dalam majlis itu. Bercerita kepada mStar, wanita yang mesra … Read more

Tak hirau penat… sedang bertugas urus jenaz4h pes4kit Covid-19, anggota APM sempat lagi selamatkan kucing tersepit

Selepas mengeluarkan kucing itu, mereka kemudiannya berangkat ke sebuah tanah perkuburan untuk mengebumik4n jen4zah pes4kit Covid-19. BERTUGAS tanpa mengira waktu! Begitulah kisah kegigihan sekumpulan anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) di Johor yang menyelamatkan seekor kucing pada Ahad. Menerusi kejadian di Kota Tinggi, Johor, mereka bersama pasukan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sedang bertugas untuk menguruskan pengebumi4n … Read more

“Ambil masa 10-15 minit je” – Kit Ujian Kendiri COVID-19 Buatan Malaysia Mula Dijual 19 Julai Ini

Kit ujian kendiri pantas antigen COVID-19 buatan Malaysia akan dijual kepada orang awam pada 19 Julai ini, kata MeDKAD Sdn Bhd (MeDKAD). Memetik laporan portal Berita Harian, kit tersebut yang digelar ‘Kit Ujian Pantas Antigen Salixium COVID-19’ merupakan yang pertama dihasilkan di Malaysia. Menurut Pengurus Projek MeDKAD, Syahriah Razak, kit terb4bit dapat menges4n kehadiran antigen SARS-CoV-2 … Read more

“Yang penting ikhlas, niat baik & usaha. Terus bantu rakyat ustaz.” -TMJ

Sudah pasti ramai yang mengetahui mengenai kemelut yang tiba-tiba berlaku antara Influencer terkenal, dan pendakwah muda, Ustaz Ebit Lew berhubung misi kemanusiaan di Gaza. Sejak beberapa hari yang lepas, Influencer tersebut dilihat seakan ‘memancing’ orang ramai dengan memerli seseorang berkopiah dan sudah pasti ramai yang dapat meneka siapa yang ditujukan oleh Influencer itu. Terharu keprihatinan … Read more

Alahai durian! Sebelum ni tak mahu berbuah, musim PKP bukan main lebat… ibu gigih cari syarikat kurier nak pos untuk anak, tapi kenapa balut dengan songket?

Nur Amirah yang menetap di Putrajaya menerima buah durian kiriman ibunya dari Chenor, Pahang.MENJELANG musim buah-buahan di dusun, pasti ibu bapa akan menghubungi anak-anak yang merantau ke bandar meminta mereka pulang ke kampung halaman, lebih-lebih lagi ketika tibanya musim durian. Namun sebagaimana yang diketahui umum, ketika ini kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara, … Read more

Tak Sengaja Runtuhkan Kabinet Dapur Mentua, Impian Jadi Menantu Idaman ‘Musn4h’

Untuk wanita, bukan sahaja sebelum kahwin sahaja anda nak mengambil hati ibu mentua malah selepas kahwin pun begitu. Antara perkara yang boleh dilakukan supaya dapat menambat hati ibu mentua adalah dengan memasak, mengemas rumah atau membeli hadiah istimewa. Namun, berbeza pula dengan wanita ini apabila tindakannya untuk menambat hati ibu mentua dengan mengemas dapur bertukar tr4gedi pinggan … Read more

Rah.sia terbo.ngkar hari bapa dapat vaksin, rupa-rupanya tiap hari bekas polis ini salin angka dalam buku nota – “Ingatkan nombor ekor”

Bapa Syafiq mengisi masa lapang dengan merekodkan ke.s harian Covid-19 dalam buku nota. RAKYAT Malaysia saban hari menantikan data kes harian Covid-19 melalui pelbagai platform, seorang warga emas tidak terkecuali bersedia dengan pen dan buku notanya. Tidak hanya mengetahui perkembangan terkini daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), setiap perangkaan direkod semula dalam buku berkenaan. Begitulah yang didedahkan … Read more

Rakam Rakan Sedang Menyanyi Sambil Main Gitar, “Mcm Kaset Suara Dia”

Mungkin ramai yang mengisi masa lapang dengan menyanyi untuk menghiburkan diri sendiri. Tanpa disedari, rupa-rupanya suara nyanyian korang itu cukup merdu dan enak didengari. Itu pun belum lagi ke kelas vokal untuk ‘mengasah’ suara nyanyian korang tersebut. Namun begitu, baru-baru ini rakaman seorang lelaki sedang bersantai menyanyi sambil bermain gitar telah mencuri perhatian ramai. Dalam … Read more

Wanita Kongsi Gambar Bermisai, Reaksi Ibu Pula Undang Ketawa

Di media sosial sekarang ini, ada pelbagai jenis filter yang boleh dicuba untuk men4ngkap gambar. Tetapi bagi generasi yang lebih tua, ada kalanya ia tidak menyeronokkan seperti yang dirasai oleh generasi muda. Sama macam wanita ini apabila cubaannya menggunakan filter gambar bermisai tidak disenangi si ibu. Bukan saja tidak disukainya malah wanita itu juga turut dimarahi ibunya itu … Read more