Kisah Kulit Ayam Kena ‘Cvri’ Dari Lelaki Ini Memang Drama Habis!

Setiap orang memiliki makanan kegemaran tersendiri. umum sedia tahu di Malaysia ada pelbagai jenis makanan yang cukup mewah dari makanan ringan, minuman dan sebagainya. Lihat sahaja hari ini dimana juga kita pergi pasti akan ada satu, dua kedai makan makanan segera seperti McDonald’s, KFC, Marrybrown dan sebagainya. Bagaimanapun, baru-baru ini satu video seorang lelaki bercerita … Read more

Pengantin berjurai air mata di pelamin, hiba tengok bapa men4ngis tak sanggup ‘lepas’ anak bongsu – “Saya kira, memang sembilan kali ulang lafaz”

Bapa Farra seba.k ketika menikahkan anak kesayangannya itu pada Januari lalu. RAKAMAN memaparkan seorang bapa yang men4ngis sewaktu upacara akad nikah anak gadisnya tular di aplikasi TikTok. Menurut Shazwanie Masfarhah, 24, dia sebagai pengantin perempuan turut sebak menyaksikan bapanya, Md Farid Masris, 56, gagal menahan air mata dalam majlis itu. Bercerita kepada mStar, wanita yang mesra … Read more

Kahwin Semula Selepas 10 Tahun, Anak Sed1h Ibu Pindah Jauh Ikut Suami

Kisah mengenai seorang anak yang berasa sed1h bercampur gembira apabila ibunya mengambil keputusan untuk berkahwin semula selepas 10 tahun tanpa pasangan di sisi. Lepas 10 tahun ibunya kahwin semula Menerusi video yang telah dimuat naik oleh anaknya sendiri, Zzianazamzuri di akaun TikTok, dia menceritakan kembali kisah ibunya yang bertemu jodoh sekali lagi di usia tua atas usaha … Read more

“Hari ni aku buang, esok ada lagi” – Peniaga durian pelik selalu jumpa syiling atas tanah dekat gerai, keliru nak kutip atau abaikan

Mohd Nazri kera.p menemui kepingan syiling di gerai duriannya meskipun mengakui sudah membersihkan kawasan sekitar sebelum dan selepas berniaga. TIGA minggu mencari rezeki dengan berniaga buah durian di tepi jalan, setiap hari berlalu seperti mana kebiasaannya. Sehinggalah beberapa hari kebelakangan ini, Mohd Nazri Dumairi mengesan perkara ‘aneh’ di gerai miliknya. “Hari-hari ada duit syiling.. hari ni … Read more

[VIDEO] Anak tenung orang lain gara2 tertukar dengan mak, “Aik mana satu…”

Rasanya situasi memakai pakaian yang sama dengan orang lain sudah biasa kita lihat dan tidak dapat dielak kerana disaat membeli belah apa yang dibeli bukanlah hanya dijual satu sahaja. Bagi seorang wanita ini pula, dia berkongsikan bagaimana situasi pelik anak lelakinya di sebuah klinik akib4t hal seperti itu berlaku. Walau bagaimanapun, netizen tidak menyangka plot … Read more

Tak hirau penat… sedang bertugas urus jenaz4h pes4kit Covid-19, anggota APM sempat lagi selamatkan kucing tersepit

Selepas mengeluarkan kucing itu, mereka kemudiannya berangkat ke sebuah tanah perkuburan untuk mengebumik4n jen4zah pes4kit Covid-19. BERTUGAS tanpa mengira waktu! Begitulah kisah kegigihan sekumpulan anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) di Johor yang menyelamatkan seekor kucing pada Ahad. Menerusi kejadian di Kota Tinggi, Johor, mereka bersama pasukan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sedang bertugas untuk menguruskan pengebumi4n … Read more

Usia cecah 21 tahun, 2 Lidiya buatkan Najmi mudah dijaga… kini si ibu berdepan dug4an, mahu kuat demi keluarga – “Terp4ksa buang payud4ra”

Najmi tenang menerima vaksin dan tidak tantrum. SEORANG Ibu berasa lega apabila urusan vaksinasi untuk anaknya yang didiagnosis menghid4pi aut1sme (non verbal & severe) berjalan lancar. Perkara ini telah dikongsi sendiri oleh Hanizam Hamzah menerusi Facebook Autisme Malaysia di mana dia dan suami, Karim Mohamed, 51 membawa anak istimewa mereka itu untuk mendapatkan suntikan vaksin baru-baru ini. … Read more

Dah setahun tak balik kampung, 2 kali raya tak bertemu… terlalui berharga sampaikan airmata jantan tumpah saat buka kiriman ibu

Faiz bersyukur apabila dapat merasa masakan ibunya biarpun terpis4h jauh sejak sekian lama.KERINDUAN tak berkesudahan seorang anak bagaikan terubat apabila dikirim dengan juadah air tangan ibunya. Berkongsi kisah itu, Luqman Faiz Roslan, 30, mengakui seb4k tatkala membuka bungkusan daging masak hitam dengan nasi impit yang dihantar dari Melaka itu. Mesra disapa Faiz, dia yang menetap di … Read more

“Seeloknya berdamailah & berlapang dada” – Dr Zul nasihat Caprice & Ebit Lew

Perselisihan faham antara pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew serta penyanyi rap Caprice kini sedang menjadi perbualan hangat di kalangan netizen Malaysia. Berikutan itu, ramai yang tampil ‘mencelah’ dan memberi pendapat masing-masing biarpun isu sebenar masih belum dijelaskan oleh pemilik nama Ariz Ramli. “Saya tiada komen. Itu hal peribadi, kedua-duanya sahabat saya” Memetik penulisan Al Hijrah … Read more

“Ambil masa 10-15 minit je” – Kit Ujian Kendiri COVID-19 Buatan Malaysia Mula Dijual 19 Julai Ini

Kit ujian kendiri pantas antigen COVID-19 buatan Malaysia akan dijual kepada orang awam pada 19 Julai ini, kata MeDKAD Sdn Bhd (MeDKAD). Memetik laporan portal Berita Harian, kit tersebut yang digelar ‘Kit Ujian Pantas Antigen Salixium COVID-19’ merupakan yang pertama dihasilkan di Malaysia. Menurut Pengurus Projek MeDKAD, Syahriah Razak, kit terb4bit dapat menges4n kehadiran antigen SARS-CoV-2 … Read more