Anak terkejvt bapa tiba-tiba ‘request’ nak pergi hospital di hari jadi, dua kali berlaku drama air mata

Sambutan hari jadi mengundang seb4k bapa Atul sehingga menitiskan air mata. SIAPA yang tidak gembira apabila hari ulang tahun kelahiran disambut oleh orang tersayang. Namun bagi seorang bapa, perasaannya sebak sehingga menitiskan air mata ketika menjamah sepotong kek hari jadi. Menerusi satu video yang dikongsi di aplikasi TikTok, dapat dilihat si anak cuba menenangkan hati lelaki … Read more

Rakaman Dikejar Kerbau Cvri Perhatian, “Ni Kalau Naik Basikal Naye”

Kerbau adalah salah seekor spesis yang banyak diternak kerana ia dapat membantu manusia dalam melakukan pelbagai tugas seperti membajak sawah, mengangkut barang dan sebagainya. Fizikalnya lebih besar daripada lembu dan bertanduk, membuatkan haiwan ini agak unik bagi sesetengah orang yang tidak biasa melihatnya. Banyak ditemui di kawasan kampung, ada juga yang memiliki pengalaman tidak senang … Read more

Pengantin Tengah Bergambar, Kucing Pula Sibuk Tarik Perhatian

Selalunya kucing memang suka apabila diri mereka menjadi perhatian ramai terutamanya ketika di dalam suasana berkumpul di rumah. Sama juga macam gelagat seekor kucing ini yang sempat mencuri perhatian ramai semasa pengantin sibuk bergambar di hadapan pelamin. Bukan sahaja mencvri perhatian malah kucing itu juga siap memonopoli kawasan pelamin itu dan menjadikan dirinya bintang utama. Malah rata-rata … Read more

[VIDEO] Anak Kuat Main Phone, Ibu ‘Conteng’ Gincu Dekat Mata Nampak Macam Berdarah – ‘Mer4ung Kuat Dia’

Seorang wanita terp4ksa menggunakan helah bagi membendung anaknya yang berterusan bermain telefon bimbit tanpa menghirauk4n pesanan kedua ibu bapa. Bila dipesan tak peduli Seperti sebuah video di laman TikTok, dikongsi seorang wanita menceritakan taktik yang dilakukan olehnya bagi mengub4ti ketagihan anaknya terhadap telefon bimbit. Difahamkan, dia sebelum ini, sudah memberi ‘pesanan’ kepada anaknya namun, pesanan … Read more

Karma Buat Oyen, Kaki Tersepit Di Celah Kerusi Lepas Cuba Cvri Makanan Lelaki Sedang Tidur

Sebut sahaja tentang Oyen di Malaysia, pasti anda akan terbayangkan kucing berwarna jingga dan mempunyai telatah serta perangai yang unik berbanding dengan kucing lain.       Menerusi satu video yang dikongsikan oleh seorang individu dari Indonesia, dia berjaya merakam satu kej4dian pelik tetapi lucu yang melibatkan Oyen di sebuah kedai makan. Dalam video tersebut, … Read more

Gelagat Kucing Jiran Mencvri, “Kalau Sehari Tak Buat Hal Tak Sah”

Memiliki haiwan comel seperti kucing ini memang menjadi hiburan pemiliknya. Kucing bukan sahaja memiliki fizikal yang comel dan menarik, malah personaliti haiwan ini kadang-kadang mampu membuatkan ramai terhibur menyaksikannya. Lihat sahaja perkongsian rakaman haiwan ini di media sosial, sering kalinya akan mendapat perhatian ramai. Sama seperti satu video telatah seekor haiwan ini yang telah membuatkan … Read more

Jejaka sado nyanyi lagu Mariah Carey, ramai terpukau tonton video acapella secara solo – “Menyanyi, bina badan dua-dua saya minat”

Nyanyian dan bina badan merupakan dua minat Jaswan. MEREMANG bulu roma! Melihatkan susuk tubuhnya yang tegap dan berotot, pasti ramai tidak menyangka bakat terpendam yang dimiliki seorang pemuda. Ibarat paduan suara lima jejaka sasa, dia menyanyikan lagu genre acapella secara solo dengan lima bahagian berasingan yang kemudian digabungkan sebagai satu persembahan berkumpulan. Susunan muzik dan gaya … Read more

“Sabar je lah!”- Ibu Plan Nak Buat Bekalan Air, Sekali Anak Dan Ayah Mandi Dalam Air Kolam Tadahan

Bermula 13 hingga 16 Oktober 2021, beberapa kawasan di negeri Selangor akan menghadapi kr1sis ketiadaan air ak1bat kerja-kerja penambahbaikan dan penyenggaraan aset-aset kritikal di Loji r4watan Air Sungai Selangor Fasa 1 (LRA SSP1). Oleh hal yang demikian, kebanyakan isi rumah di kawasan-kawasan yang akan terjejas perlulah membuat persediaan awal dengan menyediakan bekalan air yang mencukupi … Read more

[VIDEO] Dah Cakap Tak Nak Sos Tapi Peniaga Letak Juga, Pelanggan Ini Basuh Burger Sebelum Makan!

Jika disebut menu burger, sudah pastinya ia menjadi menu kegemaran hampir semua orang lagi-lagi generasi muda. Namun, begitu setiap individu mempunyai cita rasa yang tersendiri ketika menikmati burger tersebut sama ada dibeli di tepi jalan mahupun di restoran-restoran mewah. Beli burger ada sos pula Seperti perkongsian seorang individu dari negara Indonesia, menerusi sebuah video yang … Read more

Sedar dompet hil4ng ketika kuarantin, 2 hari selongkar rumah… gadis diberi petunjuk selepas 30 minit baca doa – “Macam tergerak hati nak berpaling muka”

Pencarian beg duit itu menemui jalan bvntu sehinggalah dia teringat akan kisah keajaiban doa yang pernah dibacanya PASTI ada dalam kalangan kita yang pernah berdepan dengan kej4dian hil4ng barang. Lebih pilu, ada yang terp4ksa reda apabila barang yang hil4ng tidak ditemui buat selama-lamanya. Namun, lain pula kisahnya mengenai gadis ini apabila pencarian beg duit selama … Read more