Seb4k lihat lelaki pangku jualan atas riba tepi jalan, wanita tampil hadiahkan meja

Ketika ini, semua insan sedang berjuang mencari pendapatan. Apa sahaja yang boleh mendatangkan duit asalkan halal dilakukan tanpa perlu memikirkan perasaan segan atau malu.

Namun, sebalik kegigihan tersebut, pasti akan ada ujian tersendiri untuk menguji betapa tabahnya kita menempuhi dugaan.

Bantu lelaki berniaga tatang dulang

Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @kakwawaaaaa, dia telah memuat naik video seorang lelaki yang berniaga tanpa meja di tepi jalan.

Kerusi meja hil4ng entah kemana

Apa yang menyeb4kkan adalah dia hanya mampu memegang sahaja makanan yang dijual kerana meja dan kerusi yang sering digunakan untuk berniaga hil4ng. Lelaki itu sendiri tidak tahu mana pergi kerusi meja miliknya sama ada dibuang ataupun dicvri.

Jadi, pengguna TikTok berkenaan mengambil inisiatif memberinya kerusi dan meja bagi membolehkan lelaki itu berniaga tanpa perlu menjinjing jualannya.

Permudahkanlah urusan mereka berdua

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang meluahkan rasa terharu dengan pertolongan @kakwawaaaaa kepada lelaki berkenaan.

Ramai juga yang bertanyakan lokasi lelaki itu berniaga dan ingin membeli brownies jualannya sekali gus memberikan bantuan untuk membolehkan dia berniaga dengan lebih selesa.

Dekat dengan rumah. Jom support abang ni

Pernah beli, sedap brownies dia

Orang jujur berniaga memang banyak cabaran

Struggle abang ni cari duit

Sumber: TikTok @kakwawaaaaa Via OMM

Leave a Comment